Onze wijk

Wij zijn een kindcentrum met een buurtfunctie. Wij werken samen met:

De wijkscholen

Klik hier voor onze folder: Ontdek de kansen voor jouw kind op een school in de wijk!

ABC-Rustenburg

Ik ben Linda Veldman en de ABC-Coördinator van deze wijk. Het is een leuke enthousiaste wijk Rustenburg: de kinderen de buren en de wijk, prachtig groen. We hebben al veel verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen, maar ook in samenwerking met andere organisaties en buurtinitiatieven. Wat doet ABC Rustenburg? Samen werken met bewoners van de wijk, ouders, kinderen, scholen, kinderopvang en jeugd de verbinding te zoeken. Om een mooie wijk te creëren waar je veilig en gezond kan opgroeien. 

Op de pagina van ABC Rustenburg vind je alle leuke activiteiten die er na schooltijd en/of in de vakantie zijn. Het is weer een fijne mix van sport, spel, koken, techniek, dans en kunst. Je kan je via de website aanmelden: https://www.abc-amersfoort.nl/abc-scholen/abc-rustenburg/activiteiten-overzicht/

Het is fijn om samen te werken en ik kijk ernaar uit om te zien welke mooie nieuwe ideeën er ontstaan en welke kansen zich voordoen, en om samen plannen uit te werken. Dus heb je nu leuke ideeën voor in de wijk, of wil je iets anders delen? Lukt het niet zo goed met het aanmelden voor activiteiten of heeft u andere vragen? Laat het gerust weten.

Linda Veldman - linda.veldman@abc-amersfoort.nl

Jeugdpreventiewerker

Mijn naam is Jesca Knul en ik werk als preventiewerker jeugd bij Indebuurt033. Op de vrijdag werk ik als ‘luisterjuf’ op De Kinderhof. Ik geef trainingen voor kinderen met spanning thuis (Piep zei de muis) en kinderen die een broer of zus met een psychische of lichamelijke aandoening hebben (de Brussengroep). Ik ben werkzaam in de wijk Rustenburg en kan meedenken over casussen betreft: opvoedondersteuning, het aanbod aan trainingen en activiteiten in de wijk of zo nodig doorverwijzen naar andere partners etc. Dit is ons aanbod vanuit Indebuurt033: https://indebuurt033.nl/preventiegroepen-kind-jeugd/

Ik ga graag met kinderen (en zijn of haar systeem) op zoek naar hun kwaliteiten en hoe zij deze kunnen inzetten. Dit heeft een positieve invloed op hun ontwikkeling en leefomgeving. Ik werk vanuit de kracht van verbinden, want samen kom je verder! Ook kijk ik naar de mogelijkheden, i.p.v. onmogelijkheden.

Jeugdverpleegkundige GGD regio Utrecht.

De GGD De afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD regio Utrecht werkt preventief aan een gezonde groei en ontwikkeling van jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Daarom onderzoekt de GGD alle kinderen op verschillende leeftijden, om zodoende mogelijke problemen in het opgroeien tijdig op te sporen. Mochten er problemen gesignaleerd zijn, dan helpt de GGD bij het bewandelen van de juiste weg. Aan elke school is een jeugdverpleegkundige verbonden.  

De standaard preventieve onderzoeken vinden plaats op school. In principe is het eerste onderzoek in groep 1 of 2 ( bij 5 jarige leeftijd), daarna in groep 7. De GGD roept kinderen op uit groep 1 of 2, op basis van hun leeftijd (5 jaar), om tijdig problemen met het gezichtsvermogen op te sporen (lui oog). Kinderen met deze afwijking moeten op jonge leeftijd behandeld worden, zodat blijvende schade kan worden voorkomen. Om kinderen rond de 5 jaar te onderzoeken, komt de GGD 2x per jaar op school om deze kinderen te zien. De onderzoeken van groep 7 vinden plaats in de eerste helft van het schooljaar. 

De spreekuren vinden plaats op de GGD-locatie; Adres Velduil 61-65 te Amersfoort. Alle ouders en kinderen kunnen gebruik maken van het spreekuur. U kunt er terecht met vragen over de ontwikkeling of gezondheid van de kinderen of voor onderzoek of een gesprek. U kunt gebruik maken van het spreekuur, als: 

In het eerste geval maakt u zelf een afspraak. In de overige drie gevallen ontvangt u een uitnodiging van de GGD.

Voor het belang van dit spreekuur wijst de school altijd naar het voorbeeld van ontbrekende zindelijkheid. Omdat dit voor de school namelijk reden kan zijn om de toegang tot de lessen te weigeren, is alle professionele ondersteuning meer dan welkom. Samenwerking tussen thuis, GGD en school geven de ontwikkeling van uw kind een extra zetje. Voor vragen kunt de GGD bereiken op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bellen op telefoonnummer 033 4600046. Ook is er de mogelijkheid om te chatten. Voor meer informatie zie:  https://www.ggdru.nl/mijn-kind.html

De vaste contactpersonen voor de school zijn:

Jeugdverpleegkundige Maureen Bakker - 06-53782834 - mbakker@ggdru.nl Vanaf 17 januari 2024 zal ik als Jeugdverpleegkundige van de GGD elke 3e woensdag van de maand van 08.30 tot 09.30 uur op school aanwezig zijn voor een vrije inloop. Spelen er vragen over de ontwikkeling en opvoeding van uw kind? U kunt bij mij terecht met vragen over gezondheid of groei. Ook als u advies wilt over bijvoorbeeld opvoeding, zindelijkheid, eten en drinken, komt gerust bij mij langs. 

Jeugdarts Michelle Coopmans - 06-41700182 - mcoopmans@ggdru.nl

Assistente JGZ Norma de Witte - 06-13980390 - ndewitte@ggdru.nl