Social Schools

Social Schools - ouderportaal

Op De Kinderhof vinden we het fijn om goed contact met ouders en verzorgers te houden. Als school zijn we Social Schools gaan gebruiken om interne informatie op eenvoudige wijze met u te delen. We hopen hierdoor de communicatie te verbeteren zodat u beter op de hoogte bent van ontwikkelingen van uw kind en de school.

Wat is Social Schools?
Social School is een online communicatieplatvorm voor het basisonderwijs. Wij gebruiken dit programma om u op de hoogte te houden van nieuwtjes, activiteiten, intekenlijsten en het inschrijven voor de gesprekken.

Hoe kom ik in Social Schools?
Bij de inschrijving heeft u een brief ontvangen. Op deze brief staat stap voor stap hoe u een account aanmaakt. Vervolgens is het mogelijk om op het internet in te loggen of via de app. De app is in zowel de Google- als de Apple Store te downloaden. 

Ik heb meerdere kinderen op school kan ik deze koppelen?
Jazeker, mocht u meerdere kinderen op school hebben, dan kan u deze samenvoegen in de app. Hiervoor heeft u de koppelcode nodig die op de brief staat. Deze brief krijgt u bij het inschrijven van uw kind.

Hoe zit het met de privacy?
Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school kunnen in de omgeving. Ouders hebben verder alleen toegang tot de groepen van hun leerlingen.

Zo min mogelijk privacy gevoelige gegevens
Social Schools probeert zo min mogelijk privacy-gevoelige gegevens van u te bewaren. Om van Social Schools gebruik te kunnen maken hebben ze alleen uw e-mail adres nodig, en van uw kinderen het leerlingnummer en de naam. Deze gegevens gebruiken ze nooit voor commerciele doeleinden en blijven altijd eigendom van de school.

Al ons verkeer is beveiligd
Het verkeer op het platform wordt beveiligd met het SSL protocol, waarmee bijvoorbeeld ook banken en webwinkels het verkeer beveiligen. 

Wilt u hier meer over weten? Lees dan het blog over waarom Social Schools een veilig platform is hier.

Ik ben de brief kwijt of ik heb geen koppelcode? 
Stuur een mailtje naar kinderhof@kpoa.nl met hierin de naam van uw kind. U krijgt per mail de koppelcode teruggestuurd. Of loop langs onze adminstratrice Annemiek Pitlo. Zij helpt u graag verder.