Jeugdgezondheidszorg GGD

Wij stellen ons graag aan u voor..….de Jeugdgezondheidszorg.

Wij zijn Norma de Witte (assistent jeugdgezondheidzorg), Isabel Siemelink (Jeugdarts) en Christa Doorn (Jeugdverpleegkundige), werkzaam bij GGD regio Utrecht en verbonden aan de Kinderhof.

Het doel van de Jeugdgezondheidszorg van de GGD is dat kinderen en jongeren zo gezond mogelijk kunnen opgroeien. Daar proberen we samen met ouders/verzorgers en kinderen en jongeren tot 18 jaar voor te zorgen. We volgen de groei en ontwikkeling van kinderen en geven voorlichting en advies.
De eerste jaren kun je voor je baby of peuter terecht bij het consultatiebureau. Als je kind 4 jaar is geworden, gaat de Jeugdgezondheidszorg door. Meestal op school of GGD-locaties.                                                         

Alle kinderen in Nederland krijgen rond de leeftijd van 5/6 en 10/11 jaar een uitnodiging voor een preventief gezondheidsonderzoek met als doel om samen met u als ouder/ verzorger de groei en ontwikkeling van uw kind te volgen.

Het onderzoek sluit aan op de contactmomenten die u op het consultatiebureau heeft gehad. Naast een onderzoek van gehoor, ogen en groei is er aandacht voor hoe het verder met uw kind gaat op school, thuis en in de omgang met vriendjes.

In dit filmpje ziet u wat de GGD voor u kan betekenen: https://www.youtube.com/watch?v=BINTIoMKYVs 

Ook buiten deze onderzoeken is de GGD het hele jaar door bereikbaar voor vragen en advies over gezond opgroeien. Kijk op www.ggdru.nl hoe u ons het makkelijkst kunt bereiken.

Inloopmoment op school.

Daarnaast zal Christa 1x per maand aanwezig zijn op school. Als ouder/verzorger kun je bij haar terecht met vragen over (gezonde) voeding, problemen met eten, zindelijkheid, pesten, media-gebruik, gedrag, etc.      Deze inloop zal plaatsvinden op elke 1e dinsdag van de maand van 8:30 tot 9:00u. Als ouder is er dan ook de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken en ervaringen uit te wisselen.